Film om data-opbevaring

Vigtig fFokus på datasikkerhed

Med EU persondataforordningen (GDPR) er det blevet vigtigere end nogensinde at have fokus på, hvordan og hvor data opbevares. Her er en tegnefilm, der fokuserer på, hvordan vi opbevarer og lagrer vores data sikkert og efter GDPR-reglerne. Let og lige til at forstå.

E-læringskursus: Datasikkerhed for medarbejdere

Informationssikkerhed handler også om, hvor og hvordan vi gemmer de materialer, vi arbejder med. For eksempel data, informationer og dokumenter. Hvordan gemmer vi den slags?

Svaret er helt entydigt: Kritiske data og fortrolige informationer skal gemmes på de sikre servere. Sådan får vi styr på datasikkerheden.

Sikre skyer... eller usikre?

Der findes gode metoder og systemer til at gemme sine materialer ‘i skyen’. Google APPs, Dropbox, Facebook og andre tjenester tilbyder, at man kan gemme sine data og informationer hos dem – i Skyen.

Som privatperson er det måske sikkert nok for dig at gemme dine personlige sager i Skyen. Men som medarbejder vil du ofte arbejde med fortroligt materiale, som skal gemmes mere sikkert. Enten skal de gemmes på lokale servere, eller på servere i skyen, hvor din arbejdsplads garanterer for it-sikkerheden.

Sikre servere

Vi skal undgå, at svindlere og hackere får fat i vores fortrolige dokumenter, da det kan volde stor skade både for os og for dem, som informationerne handler om. Gem derfor altid dine arbejdsrelaterede dokumenter og data på sikre servere.

På din egen computer på ‘skrivebordet’ og på lokale drev og mobile enheder er der risici. For eksempel kan computeren pludselig forsvinde. Så kan data tilfalde de forkerte personer – og vigtige oplysninger kan gå tabt.

Derfor er det ikke godt nok.

Det samme gælder hvis du gemmer data, informationer og dokumenter på mobile enheder som tablets og smartphones, hukommelseskort og USB-stik: De kan forsvinde – og så er du (og din organisation) på spanden.

Derfor: Kritiske data og fortrolige informationer skal gemmes på de sikre servere. Her bliver der lavet backup, så vigtige dokumenter ikke forsvinder.

Væn dig til at tage sikkerhedskopier

  • Tag ofte sikkerhedskopi af dine dokumenter
  • Gem dine dokumenter på de sikre servere
  • Sørg for at tage backup af andre filer, så du har en sikkerhedskopi at falde tilbage på ved uheld. Gem dine dokumenter flere steder, så er du mindre sårbar
  • Din egen pc - skrivebordet og lokale drev heller ikke sikre

Vigtigst: Følg retningslinjer og regler

Det er ikke for sjov og heller ikke for at genere nogen, at der måske er regler i din organisation, som virker overflødige. It-folkene har viden og indsigt om it-sikkerhed, og vi er nødt til at rette os efter deres retningslinjer om datasikkerhed.

 

 

 

See the cartoon video in English

Demo version: 30 second excerpt

Go to our home page in English
Videoserie

Virkningsfulde og humoristiske tegnefilm øger medarbejdernes bevidsthed. To-tre gange om året udkommer nye tegnefilm og anden information om aktuelle emner.

Se andre demofilm

Kampagnen

‘Humor mod hacking’-kampagnen er rettet mod medarbejdere og omfatter videoer, quizzer, reklamemateriale, kampagneindhold og vejledning.

Få mere at vide om kampagnen