Foredrag med whitehat-hacker Morten Eskildsen

‘Tænk som en hacker’


Tænk som en hacker med Morten Eskildsen og Humor mod hacking

Morten Eskildsen arbejder med it-sikkerhed i en stor dansk virksomhed. Hans baggrund er en kandidatuddannelse i datalogi på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Han er ‘whitehat-hacker’ – hvilket vil sige at han har ekspertise som en hacker, men holder sig på lovens side. I 2017 var han holdkaptajn på det danske cyberlandshold.

‘Tænk som en hacker’

I kan booke Morten Eskildsen til at komme og holde et foredrag hos jer. Hans præsentation har titlen ‘Tænk som en hacker’, og her fortæller Morten Eskildsen i detaljer om:

• Hvordan tænker en hacker
• Hvordan kan organisationerne bruge denne viden
• Hvorfor er awareness vigtig
• Hvordan kan medarbejderne involveres som en aktiv del af it-sikkerhedsforsvaret

Præsentationen varer 30 minutter med mulighed for spørgsmål i 15-30 minutter efterfølgende.

Morten har to versioner af foredraget, alt efter hvilke medarbejdere han har i tale:

1. Kernemedarbejderne, der har det daglige ansvar for organisationens it- og persondatasikkerhed
It-medarbejdere, HR-medarbejdere, ledelsen, bestyrelsen

2. Medarbejderne – hackernes foretrukne mål
De “almindelige” medarbejdere, som i hverdagen kun har begrænset fokus på it-sikkerhed og ikke helt forstår, hvor vigtige de er som medspillere i kampen mod hackerne. Ni ud af ti hackerangreb starter med en phishing email, hvor en medarbejder klikker på et link, der ikke skulle have været klikket på. Morten Eskildsen deler ud af sin indsigt og giver forståelse for, at det præcis er medarbejderne, der har et vigtigt medansvar for at organisationen har et stærkt værn mod hackernes til stadighed mere snedige og listige angreb.


Image

“It-sikkerhed er selvfølgelig vigtigt for at imødegå de vedvarende og store cybertrusler der rammer Danmark i disse år. Men it-sikkerhed er også vigtig, fordi vi skal kunne stole på hverdagsting, vi omgiver os med i en digital verden. Et intelligent køleskab skal ikke kunne hackes til at bestille hele supermarkedet. Ligesom jeg skal have sikkerhed for, at min selvkørende bil ikke kører galt.
Som datalog vil jeg gerne være med til at sikre trygheden i vores hverdag.”

Morten Eskildsen, tidligere kaptajn på det danske cyberlandshold


Book et foredrag med Morten Eskildsen
Whitehat-hackeren Morten Eskildsen var kaptajn for det danske cyberlandshold i 2017. I denne video, som blev optaget da han var datalogistudenrende, fortæller Morten om en af de væsentligste trusler mod cybersikkerheden:

Hacking er BIG business. Det anslås, at global cyberkriminalitet årligt løber op i et beløb, der svarer til etableringen af 250 storebæltsbroer(*) – over 27 milliarder kroner om dagen.

Andre foredrag du kan booke hos
Humor mod hacking