Pas på ubudne gæster


Et hackerangreb kan komme spankulerende ind ad hovedindgangen i fuldt dagslys. Det handler vores to nye e-læringskurser om. Her er et lille klip fra en af vidoerne.

E-læring om ubudne gæster

Sådan værner vi om den fysiske datasikkerhed på arbejdspladsen

Et hackerangreb kommer ikke altid via Internettet. Et hackerangreb kan såmænd starte med, at en gæst - uden at nogen tager notits af det - smutter ind ad hoveddøren.

Selv om mange hackerangreb starter med en phishingmail, kan hackerne gøre brug af  fysiske værktøjer - og det kan gå gruelig galt.

Image

En lille elektronisk dims - en dongle - kan være helt ufarlig.

Men den kan også være et hackerværktøj, og sikre hackerne en vej i vores data og sætte gang i et større databrud, overvågning eller afpresning med ransomware.

Medarbejderne skal være opmærksomme

For at beskytte vores kontorer og vores organisation mod trusler fra ubudne gæster cyberspioner på arbejdspladsen, er det afgørende, at hver enkelt medarbejder spiller en aktiv rolle. Men hvordan?

Det er temaet i vores to moduler med e-læring om ubudne gæster.


Image

Cyberspioner på arbejdet
Kursusmodul nr 17 handler om, hvordan hackere kan stjæle vores data, hvis de får held med at snige sig indenfor på vores kontorer og områder med dongler, USB-nøgler eller elektroniske dimser.

Kursets hovedpointer blandt andet:

  • Dongler og små elektroniske dimser kan bruges til at stjæle vores data
  • Mistænkelige objekter som dongles eller USB-nøgler, der ligger og flyder, skal man lade være med at bruge dem. De skal i stedet afleveres til IT Support.
  • Hvis du får øje påpersoner, du ikke kender og ikke ligner folk, der arbejder hos os, så spørg høfligt, om du kan hjælpe og følg dem hen til receptionen eller den person, de siger, de har en aftale med.

Image

Styr på ubudne gæster
Kursusmodul nr 18 handler om, hvordan vi stopper kriminelle og hackere, hvis de prøver at snige sig ind på vores områder for at stjæle data.

Kursets hovedpointer blandt andet:

  • Vær opmærksom på uventede besøgende
  • Sørg for, at gæster ikke færdes alene rundt i bygningerne.
  • Hvis du får mistanke om, at en person ikke har ‘rent mel i posen’, så tal straks om det med en kollega eller chef
  • Tjek eventuelt gæstens identitet
  • Hvis der er regler om synlige ID-kort, så vær med til at sørge for, at alle bærer deres ID-kort eller gæstekort, sådan at de er synlige
  • Vær opmærksom på at dongles og USB-nøgler kan være inficerede med malware.

Kurserne er tilgængelige i forskellige versioner, så de kan bruges i organisationer både med og uden regler om synlige ID-kort og gæstekort.
Image
‘Humor mod hacking’-kampagnen benytter animationsfilm sammen med mange andre kommunikationsformer.

Læs om, hvordan og hvorfor vi bruger tegnefilm til cybersikkerhed
Image
‘Humor mod hacking’-kampagnen er målrettet og designet til medarbejdere i alle typer organisationer og virksomheder. Kampagnens indhold omfatter videoer, quizzer, nudging og der er mulighed for skræddersyning af alle elemanter.

Få mere at vide om kampagnen her