Tegnefilm i e-læring 'Humor mod Hacking'

Vores Awareness er bygget op af 25+ microlearning moduler med tegnefilm, videoer, quizzer og meget mere.

Corona-pandemien gav hackerne vind i sejlene -  med phishing på mobilen. Vi lavede den tegnefilm om smishing, du ser her.Tegnefilmens stærke budskaber

Tegnefilm er et fantastisk medie, når komplicerede emner skal forklares hurtigt og effektivt. It-sikkerhed er et godt eksempel. For mange mennesker er it-sikkerhed kedeligt, tørt og lidt vanskeligt at forstå. Med tegnefilm kan der skabes en ny og intuitiv forståelse af, hvad det handler om.

Tegnefilm om Databrud, som ses ovenfor, er én af mange animationsfilm i awareness-kampagnen Humor mod hacking.


Image
ImageImage

Made in Denmark

Tegnefilmene producerer vi sammen med Ja Film i Århus. Det er godt, dansk håndværk. Faktisk synes vi, det er helt vidunderligt håndværk. Ja Film twister it-sikkerhed med humor, grin, gys og genkendelighed. De organisationer, der bruger kampagnen, kan bekræfte, at filmene rammer SPOT ON.

Vores tætteste samarbejdspartnere hos Ja Film er producer Lise Uldbjerg Jørgensen og animator Rasmus Brinck.

Filmene tager fat på de alvorlige it-sikkerhedstemaer, hvor store pengesummer er i spil.

Budskaberne huskes på grund af den finurlige streg og humoristisk twist, som skabes via detaljerede animationer og den specielle streg, der kendetegner det gode håndværk.


Fra idé til færdig film

Når ideen og historien er på plads, laver vi speak og drejebog. Og så går animator Rasmus i gang med at omsætte ord og ideer til levende historier. Først laver han en rå skitse - en ANIMATIC - til  filmen.

Når alt ser godt ud, er det tid til at lægge farver og animationer på.  Og lydsiden bliver finpudset med effektlyde og musik, som også er vigtige elementer i en tegnefilm. Det er en tidskrævende proces, og det er derfor, det er dyrt at lave gode , håndtegnede animationsfilm.


Image
Image

Mød vores hovedpersoner

I enhver god film er der hovedfigurer, som man kommer til at kende godt. Det kan være mennesker, dyr, planter og også maskiner, som fungerer fantastisk som hovedfigurer.

I vores film er hovedpersonerne mennesker, de vigtigste er Anna og Anton samt deres kolleger. De er helt almindelige medarbejdere, og det er ikke sjovt at være en Anna eller en Anton i kløerne på hackerne.


Pas på, skurken pønser på noget

I vores tegnefilm i kampagnen Humor mod hacking er hackeren Bill en vigtig person. Han er en finurlig og farlig skurk. Det er ham, der alt for let kan snyde os og kan få os lokket eller manipuleret til at klikke på (mistænkelige) links.

Nogle gange arbejder Bill alene, men når det handler om ransomware og CEO-fraud, arbejderne svindlerne i store netværk, som man også møder i tegnefilmene om cybersikkerhed og persondata.


Image

Premieren er en festdag

Så kommer den dag, hvor vi med glæde kan fortælle, at NU er vi klar med en ny film. Vi fejrer det gerne med kaffe og kage.

Image

Del vores glæde, tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev, så vi har nogen at dele glæden med, når den næste flotte film er klar til at blive skudt afsted.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev