Datasikkerhed på rejsen


Når vi er på farten – på korte ture og lange rejser, skal vi have fokus på datasikkerheden. Det handler filmen 'Datasikkerhed på rejsen' om.

Undgå hackernes trådløse fælder


Usikre forbindelser og listige fælder

I denne video  og det tilhørende e-læringskursus med quiz og artikler gives en række gode og vigtige tommelfingerregler. De handler om, hvordan man som medarbejder kan undgå, at data bliver kompromitteret eller stjålet på grund af usikre forbindelser og listige fælder, mens man er på farten.

Det gælder  i lufthavne, restauranter, konferencelokaler, hotelværelser og andre af den slags steder, og også i bilen, på cyklen, i bus og tog.

Banditter i habitter

It-kriminelle kan skjule sig som banditter i habitter. Og de kan skjule sig steder, hvor man mindst venter det.

Humoristisk tegnefilm

Tegnefilmen om datasikkerhed på rejsen er en del af ‘Humor mod hacking’-kampagnen – en effektiv awareness kampagne til medarbejderne, som kan benyttes i alle typer af virksomheder og organisationer til forebyggelse og inspiration til bedre it-sikkerhed.

Wi-fi: vær forsigtig

Hvis et wi-fi netværk ikke kræver en adgangskode, tyder det på, at netværket er ubeskyttet, og at alle har adgang til det.

Lufthavne, hoteller og cafeer tilbyder ofte gratis wi-fi til deres gæster, men hackere kan nemt oprette et gratis netværk med et navn, der ligner hotellets eller cafeens. Men hvordan kan man se om et netværk er sikkert eller usikkert? Det lærer du om i dette e-læringskursus.

Den trådløse jungle

Når vi er på farten, tager vi for givet, at vi kan være på nettet og løse arbejdsmæssige opgaver uden problemer.

Men lige så snart vi bevæger væk fra kontorets beskyttede rammer, træder vi ind i en trådløs jungle, hvor hackere og it-kriminelle konstant er på jagt efter et let bytte. De har udviklet snedige metoder til - uden at du aner uråd - at lokke dig i en fælde, hvor de får adgang til fortrolige data på din bærebare computer, tablet eller mobiltelefon.

Privatliv, persondata og penge på spil
Vi skal sikre os mod ubehagelige hackerangreb, mens vi er på farten, og derfor er det nødvendigt, at du kender til hackernes metoder.

Det er det, kurset her handler om. Vi laver et hurtigt tjek-op på nogle af de mest almindelige angrebsmetoder, og på hvordan du kan beskytte dig imod dem.

Image
‘Humor mod hacking’-kampagnen er rettet mod
medarbejdere og omfatter videoer, quizzer, reklamemateriale, kampagneindhold og vejledning.

Få mere at vide om kampagnen her