E-læring om ransomware

Video: ‘Pas på ransomware’


Her ses et uddrag af tegnefilmen ‘Pas på ransomware’


Ransomware er big business

Medarbejderne er essentielle i kampen mod ransomware-angreb. I takt med, at malware hele tiden bliver designet til bedre at undgå antivirus og slippe gennem systemet ubemærket, er den enkelte medarbejders dømmekraft en central brik i forsvarsværket.

Ransomware er ude af kontrol

“Det skyldes, at ransomware virker og genererer betydelige indtægter til bagmændene,” siger Jan Johannsen, sikkerhedschef hos Check Point Danmark, i en pressemeddelelse.
→ Læs mere i version2


Ransomware for medarbejdere

Ransomware skyller ind over os som en bølge. Din arbejdsplads har formentlig allerede været forsøgt angrebet med ransomware, og måske har I også oplevet, at dele af jeres it-system er blevet låst med et krav fra it-kriminelle om at I kun får jeres materialer tilbage, hvis I betaler en ret stor løsesum.

Ransomware kommer oftest ind i it-systemerne, når en medarbejder klikker på et link, der straks sender malware ind på computeren. Og når det sker, begynder malware at kryptere alle computerens filer.

Hvis din computer er forbundet med andre på din arbejdsplads i et netværk (og det er den formentlig), så kan hele organisationens data blive krypteret.

Det kan have katastrofale konsekvenser.

Definition af ransomware

En type malware, der bruges til at afpresse ejeren af den inficerede enhed til at betale løsepenge for at få adgang til sine egne data igen. Ordet er sammensat af de engelske ord “ransom” (løsesum) og “software” (programkode)


I filmen fortælles – med en twist – om, hvordan ransomware kommer ind og hvad der sker. Og der er klare anvisninger: DO’s and DON’Ts

“Fremragende film”

Sådan lyder skudsmålet fra it-chefer, der har set filmen og bruger den i deres organisationer.

→ Se anbefalinger


→ Se andre demofilm fra kampagnen Humor mod hacking