Midt i en coronatid: fokus på it-sikkerhed på hjemme-arbejdspladsen

Nyhedsbrev marts 2020

Husk it-sikkerheden på hjemmearbejdspladsen
For mange af os skaber coronavirus nye og uvante situationer. Vi arbejder hjemmefra, og det gør os sårbare, når det handler om it-sikkerhed og persondata. Hackere og cyberkriminelle forsøger at udnytte situationen og håber på, de kan lokke os i nye fælder.

Det gør vi noget ved – vi gi’r hackerne kamp til stregen, også i en coronatid.

Hackerne laver nye phishing- og smishing-attacks og håber på kronede dage.

Kontakt os, hvis du vil høre om priser for video og e-læringskursus

Tegnefilm og e-læring om sikkert arbejde fra hjemmet
Vi arbejder benhårdt med nye animationsfilm og et e-læringskursus til medarbejdere. Kort, klart og med et humoristisk twist får de serveret de vigtigste regler, når det handler om it-sikkerhed på hjemmekontoret.

De nye film og e-læring kan bruges i alle organisationer. Det er vigtigt at alle får hurtig og klar besked – og på en måde, som gør at budskaberne huskes.

Coronavirus ændrer vores hverdag 
Mange arbejder hjemmefra – med de udfordringer det kan give, og it-sikkerheden kan nemt blive glemt. Det kan blive fatalt for organisationer og virksomheder, som pludselig kan blive lagt ned af hackere og it-kriminelle, mens alle forsøger at organisere sig med helt nye arbejdsgange for at få det bedste ud af en dårlig situation med coronavirus.

Hackerne ved, vi er sårbare
De er i fuld gang med at lave phishing-mails og smishing-sms og håber på kronede dage, når medarbejderene på hjemmearbejdspladserne er uopmærksomme et kort øjeblik.

Medarbejderne skal have klar besked om at it-sikkerhed og persondata er vigtige – også når de arbejder hjemmefra. Budskaberne skal forstås og huskes, og det sker bedst, når de serveres visuelt og med humoristisk twist, selv om situationen er alvorlig.

HosHumor mod hacking sætter vi alle sejl til, sådan at vi allerede denne mandag kan levere en skarp, instruktiv tegnefilm, der medvirker til at højne it-sikkerheden på hjemmearbejdspladserne.

Budskaberne i filmen og det tilknyttede e-læringskursus er blandt andre:
• Hackere og it-kriminelle udnytter krisesituationen
• De sender masser af nye phishing-mails og smishing-sms’er med coronavirus indhold
• Derfor: Vær ekstra opmærksom på, hvad du klikker på

Ny arbejdskultur på hjemmekontoret
• Vær meget forsigtig med at bruge din private computer, tablet og mobil til arbejdsformål 
• Dine børn, familie og venner må ikke bruge din arbejdscomputer og andre devises, du har fået fra din arbejdsplads. De er udleveret til dig – og bør ikke bruges af andre
• Især er det vigtigt, at arbejdscomputeren ikke bruges til at surfe rundt på – eller til at spille online spil på 
• Hvis du går ud og tager computeren med for at arbejde, så husk det generelle råd om, at det kan være risikabelt at bruge gratis, åbne og offentlige wi-fi forbindelser

GDPR gælder også på hjemmearbejdspladsen
• Persondata skal håndteres lige så opmærksomt som normalt
• Ingen cpr-numre i almindelige mails
• Persondata må kun arkiveres i organisationens lukkede, sikre systemer

Kontakt os, hvis du vil høre om priser for video og e-læringskursus

En ekstra indsats
CEO-fraud kan forventes at finde sted oftere end nogensinde i den kommende tid. Det er på tidspunkter som dette, at må vi gøre en ekstra indsats for at sikre, at der ikke er noget, som går galt. Så hvad kan du gøre?

Tjek vores seneste nyheder om videoen

Coronavirus-relaterede problemer bruges til at forsøge at narre os alle i denne tid. Vi ved og forstår, at situationen er usædvanlig og skal tages alvorligt. Det er vigtigt at vi følger myndighedernes råd. Men hvad nu, hvis den e-mail eller sms, du reagerer på, i virkeligheden slet ikke kommer fra myndighederne?

Mere om phishing? Klik her

Kontakt
Kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

Lis Kelså – producer og direktør i Kelsa Media | lis@kelsa.dk  | Tlf: +45 2261 0041

Kontakt ‘Humor mod hacking’

Kelsa Medias persondata-politik

Copyright © 2020 Kelsa Media, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you opted in at our website or have asked for it directly to Kelsa Media. If you would like to unsubscribe, please use the ‘unsubscibe’ link

Kelsa Media
Vadestedet 6
Ry 8680 Denmark


Ovenstående er et e-nyhedsbrev, som blev udsendt til dets abonnenter den 13. marts 2020. Hvis du ikke allerede abonnerer på dette e-nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her. Det er gratis at abonnere på Kelsa Medias nyhedsbrev og du kan til hver en tid framelde dig abonnementet.