Cybersikkerheds-måned


Vær sikker online

EU har udnævnt oktober måned til Den Europæiske Cybersikkerhedsmåned  - som et af mange initiativer fra EU, der handler om at styrke cybersikkerheden.

Cybersikkerhedsmåneden er en årligt tilbagevendende kampagne, der er handler om at fremme cybersikkerheden hos borgere, virksomheder og organisationer i EU.

Kampagnen understøttes af hundredvis af partnere fra Europa og andre lande, og også her i Danmark er oktober officielt erklæret den Nationale Cybersikkerhedsmåned.

Følg EU-kampagnen på Twitter

Over 30.000 følger kampagnens europæiske Twitter-kanal, hvor arrangørerne indtil nu har udsendt mange tusinde tweets. Eksempelvis denne:

Hackerne bliver bedre - men vi gi'r dem kamp til stregen

"Cybersikkerhedsmåned?!", tænker du måske - "Hvad i alverden skal det nu gøre godt for? Er det ikke lidt overdrevet med en hel måned om digital sikkerhed?"

Nej, det er det faktisk slet ikke. Det er et vigtigt initiativ. Og hvert år bliver det mere omfangsrigt. De cyberkriminelle bliver nemlig mere og mere udspekulerede. De samarbejder på kryds og tværs. Hackergrupper udveksler og sælge data til hinanden, og de har flere værktøjer og teknologier til rådighed.

Image

Sådan kan vi gi' hackerne kamp til stregen

  • Vi må gøre som hackerne: udveksle erfaringer og dele indsigt - også når det handler om, hvordan vi selv er blevet kompromitteret
  • Vi må uddanne medarbejderne til at gennemskue, hvordan de kan genkende en phishing-mail og passe på persondata - og skaffe dokumentation for, om de enkelte medarbejdere bliver opdateret
  • Vi må lave test med simulerede phishing-angreb for at bedømme og dokumentere, hvor robust organisationen er
  • Og så er der de "hårde" it-værktøjer som patch og backup, som vi naturligvis også skal have tjek på. Det samme gælder risikoanalyser og penetrationstest
  • Alt det hjælper vi med - kontakt os på info@kelsa.dk og book en gratis demo


→ Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.