Cybersikkerhedsmåned

Under overskriften 'Vær sikker online' gør EU oktober måned til Den Europæiske Cybersikkerhedsmåned - en årligt tilbagevendende kampagne, der er handler om at fremme cybersikkerheden hos borgere og organisationer i EU.

Kampagnen understøttes af hundredvis af partnere fra Europa og andre lande, og også her i Danmark er oktober officielt erklæret den Nationale Cybersikkerhedsmåned.

På Twitter er der 27.000, som følger kampagnens europæiske Twitter-kanal, hvor arrangørerne indtil nu har udsendt over 3.500 tweets. Eksempelvis denne:


Hackerne bliver bedre - men vi gi'r dem kamp til stregen

"Cybersikkerhedsmåned?!", tænker du måske - "Hvad i alverden skal det nu gøre godt for? Er det ikke lidt overdrevet med en hel måned om digital sikkerhed?"

Nej, det er det faktisk slet ikke. Det er et vigtigt initiativ. Og hvert år bliver det mere og mere omfangsrigt.

De it-kriminelle bliver nemlig mere og mere udspekulerede, samtidig med at de har flere og flere værktøjer og teknologier til rådighed.  

På globalt plan kostede ransomware-angreb 130.000.000.000 kroner sidste år. Det er en stigning på næsten 300% på kun to år.*

* Kilde: PurpleSec.

 

 

Center for Cybersikkerhed postede på linkedin.com:

Image

Vi skyder cybersikkerhedsmåneden i gang med et super tilbud
Er jeres organisation resistente over for hackerangreb? Det kan I få tjek på med en simuleret phishing-test. Den 1. oktober starter vi en konkurrence, hvor du kan vinde en simuleret phishing-kampagne til din organisation. Så hold et vågent øje med din indbakke, hvor mere information følger i vores næste nyhedsbrev.